Dziś mamy 2 marca 2024, sobota, imieniny obchodzą:

23 listopada 2023

Wyjazd studyjny do hotelu. Uczniowie Staszica poszerzali swoją wiedzę

fot. powierzone

fot. powierzone

21 listopada dla uczniów kl. I Technikum Hotelarstwa# ZSP im. S. Staszica został zorganizowany wyjazd studyjny do Hotelu Mercure**** w Bydgoszczy.

Celem wyjazdu było zapoznanie młodzieży z wyposażeniem hotelu 4 gwiazdkowego. Uczniowie nie tylko poznali wyposażenie jednostek mieszkalnych i zaplecza gastronomicznego, ale również usługi dodatkowe świadczone przez ten hotel. Profesjonalna kadra oprowadziła uczestników po obiekcie i udzieliła wyczerpujących informacji dotyczących funkcjonowania i organizacji przedsiębiorstwa. Dzięki dualnemu systemowi kształcenia uczniowie lepiej przyswajają wiedzę tą zdobytą w szkole jak i w hotelu.

Opiekunem wyjazdu był p. Karol Lizak  i p. Agnieszka Siwiak.

Materiał: Karol Lizak / Zespół Szkół im. Stanisława Staszica w Nakle

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 2 1

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Reagujmy na cudzą krzywdę. Kontrole miejsc przebywania bezdomnych

Nakielscy dzielnicowi wspólnie z przedstawicielkami #pomocy społecznej, kontrolują miejsca, gdzie szukają schronienia osoby bez dachu nad głową i informują ich, gdzie można uzyskać pomoc. Mundurowi apelują, by zwracać uwagę na osoby potrzebujące pomocy. Nie bądźmy obojętni i reagujmy w takich sytuacjach.

(czytaj więcej)
0

Klasyfikacja tusz zwierząt. Egzaminy dla kandydatów na rzeczoznawców

Informacja o egzaminach kwalifikacyjnych w zakresie klasyfikacji tusz# zwierząt rzeźnych w systemie EUROP w I i II kwartale 2024 r.

(czytaj więcej)
0

"Na Drodze – Patrz i Słuchaj". Kolejna edycja ogólnopolskiej akcji

"Na Drodze – Patrz i Słuchaj" – to już kolejna edycja ogólnopolskiej akcji #informacyjno – edukacyjnej skierowanej do wszystkich uczestników ruchu drogowego.

(czytaj więcej)
0

Polskie produkty mięsne w europejskiej czołówce. Smak tradycji

Polskie produkty mięsne od lat należą do europejskiej czołówki #pod względem jakości i smaku. Mało kto wie, że wśród rodzimych przetworów mięsnych nazwy niektórych z nich zostały wpisane do unijnego rejestru chronionych nazw pochodzenia (ChNP) i chronionych oznaczeń geograficznych (ChOG) lub rejestru gwarantowanych tradycyjnych specjalności (GTS). Poznajmy je!

(czytaj więcej)