Dziś mamy 22 września 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

16 czerwca 2020

Jak blisko, jak fajnie! Ponad 80 ofert atrakcji i noclegów w województwie

fot. Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna

fot. Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna

Przejazd kolejką wąskotorową, zwiedzanie muzeów, wypoczynek w uzdrowiskach, nocleg #w malowniczym zakątku Borów Tucholskich, spływ kajakiem, wycieczki piesze i rowerowe – na mieszkańców regionu, turystów i gości, którzy chcą spędzić wakacje na Kujawach i Pomorzu czeka ponad 80 różnych atrakcji i miejsc noclegowych. Oferty zebrała i rekomenduje Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna.

„Jak blisko, jak fajnie!” to nowa oferta turystyczna dedykowana mieszkańcom województwa i odwiedzającym nasz region turystom, którzy w związku z epidemią zrezygnowali z wyjazdów zagranicznych, chcą spędzić wakacje w najbliższej okolicy i poznać atrakcje turystyczne Kujaw i Pomorza. 

- Na Kujawach i Pomorzu nie brakuje miejsc na letnie wędrówki, weekendowe wypady czy rodzinne wakacje. Na mieszkańców województwa i jego gości czeka wiele atrakcji. Zachęcam do odkrywania uroków naszego regionu - mówi marszałek Piotr Całbecki.

Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna zebrała ponad osiemdziesiąt różnych ofert atrakcji i noclegów, które na bieżąco publikowane są na stronie kujawsko-pomorskie.travel. Wśród nich propozycje na jednodniowe wypady i dłuższy, rodzinny wypoczynek - zarówno w mieście, jak i na wsi, w kurortach wypoczynkowych i na łonie natury. W ofercie m.in. zwiedzanie Muzeum Ziemi Pałuckiej, warsztaty prowadzone przez bydgoskich flisaków, rejsy po Zalewie Włocławskim, zwiedzanie Chełmna z przewodnikiem, wynajem domków nad Jeziorem Rudnickim w Grudziądzu i spływy kajakowe na rzece Brda. 

A już w lipcu zaprosimy do wakacyjnych podróży z Paszportem Turystycznym. W tegorocznej edycji proponować będziemy przede wszystkim aktywny wypoczynek na łonie natury. Więcej informacji wkrótce na naszej stronie kujawsko-pomorskie.pl oraz kujawsko-pomorskie.travel

Materiał: Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna oraz Biuro Prasowe Urzędu Marszałkowskiego

Oceń artykuł: 5 1

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Fotokubek z kolorowym uchwytem w kształcie serca
24,90PLN
Meble kuchenne - na zamówienie
Bindowanie dokumentów
od 6,00PLN
Analiza stanu bhp w firmie
od 50PLN
Kalkulatory
od 6,90PLN
Szkolenia bhp wstępne
od 30PLN
Rolki termiczne
0,69PLN 0,49PLN
Lipoliza injekcyjna
0

Jakie są najpopularniejsze imiona? Najnowsze zestawienie

Mamy zmianę na pozycji lidera, a dokładnie# liderki, wśród najpopularniejszych imion nadawanych dziewczynkom! W męskiej kategorii zmian brak. Sprawdźcie, jakie imiona – w pierwszym półroczu tego roku – rodzice nadawali swoim dzieciom najczęściej.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)