Dziś mamy 3 czerwca 2020, środa, imieniny obchodzą:

13 maja 2019

Zawodnicy wrócili z medalami. Walki były bardzo zacięte

fot. pow.

fot. pow.

11 maja w Rawiczu odbyły się zawody pod nazwą Festiwal Funny Judo dla # dzieci z roczników 2008 i młodszych.

Uczniowski Klub Sportowy 2 Judo Nakło po raz pierwszy reprezentowała aż tak liczna grupa zawodników (choć to i tak nie cała nasza drużyna), którzy byli wśród prawie 300 judoków z różnych stron Polski.

Dla większości z naszych sportowców było to pierwsze sprawdzenie swoich umiejętności poza matami klubu. Zawodniczki i zawodnicy na macie dali z siebie wszystko, co zaowocowało ogromnym sukcesem.

Bilans zaciętych walk jest następujący:
1. miejsce: Marta Bossak, Maja Dubkowska, Weronika Majchrzak, Jakub Twardowski.
2. miejsce: Aleksander Frankiewicz, Kacper Dubkowski, Igor Michalak, Jakub Skorupa, Amelia Wilak.
3. miejsce: Mateusz Bossak, Kamil Kujawa, Zuzanna Kobza.
5. miejsce: Antonina Wiśniewska, Inga Jakubczyk.

Przy okazji, za pomoc, dziękujemy Urzędowi Miasta i Gminy w Nakle nad Notecią oraz panu Karolowi Bala.

Przypominamy, że treningi w UKS 2 Judo Nakło odbywają się w każdy poniedziałek i czwartek w salce gimnastycznej ZSP 4 w Nakle pod trenerskim okiem Katarzyny Majchrzak. 

materiał: Zarząd, rodzice i zawodnicy UKS 2 Judo Nakło

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 1 2

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)