Dziś mamy 4 czerwca 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

14 września 2019

Sportowa rywalizacja. Trwają II Pałucko-Krajeńskie Igrzyska Sportowe

fot. DW

fot. DW

W sobotę, 14 września rozpoczęła się druga edycja Pałucko-Krajeńskich Igrzysk Sportowych. W # ramach tej sportowej imprezy, w kilku dyscyplinach rywalizują ze sobą reprezentacje gmin Szubhin, Nakło oraz Mrocza.

W sobotę na orliku przy SP2 mecz rozegrała reprezentacja kobiet w piłce nożnej z Nakła. Do rywalizacji nie zgłosiły się drużyny kobiet z innych gmin. Następnie, w sali gimnastycznej w nakielskiej "trójce" reprezentacje mężczyzn z gminy Nakło, Szubin i Mrocza rywalizowały w piłce siatkowej. Najlepsi okazali się panowie z Szubina, drugie miejsce zajęło Nakło, a trzecie gmina Mrocza. Burmistrz Nakła Sławomir Napierała wręczył medale zawodnikom. 

W każdej z wymienionych gmin organizowane są sportowe wydarzenia, takie jak m.in. zawody strzeleckie, przeciąganie liny, koszykówka kobiet czy zawody w tenisa ziemnego. Igrzyska potrwają do jutra.

Oceń artykuł: 1 5

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (5) Zgłoś naruszenie zasad

    • 4 (4)

    krajan, w dniu 14-09-2019 16:32:07 napisał:

    Ciekawa jestem,kiedy gminy przeprowadził eliminacje do tych igrzysk?Zamiast Sadek i Kcyni mogły wystąpić kolejne drużyny.A może do tego dołączyć piłkę ręczna?Ktoś o tym kompletnie zapomniał.

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • 1 (5)

    naklo, w dniu 14-09-2019 20:25:45 napisał:

    żałosne...........

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • 2 (2)

    Jacek, w dniu 16-09-2019 15:11:21 napisał:

    Szubin wstyd! Dno w sporcie. Nic się nie dzieje! Gdzie jest Pani Szczepaniak z urzędu?

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Pokój dzienny/ jadalnia/ sypialnia/ biuro
Metkownice
od 179PLN
Drukarki kodów kreskowych
899PLN 499PLN
Sprawdzanie skuteczności hamowania
Zezwolenie na zbieranie odpadów
od 2000PLN
Terminale płatnicze stacjonarne i mobilne
39PLN od 15zł/mcPLN
Bon upominkowy
Usta - powiekszanie
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)