Dziś mamy 1 czerwca 2020, poniedziałek, imieniny obchodzą:

08 stycznia 2020

Wyjątkowy gość w murach szkoły. Aleksander Doba spotkał się z uczniami

fot. MM

fot. MM

8 stycznia w Zespole Szkół Ponadpodstawowych im. Stanisława Staszica w Nakle #zorganizowano spotkanie z jednym z najbardziej znanych podróżników w naszym kraju Aleksandrem Dobą – człowiekiem, który przepłynął Ocean Atlantycki... kajakiem!

Aleksander Doba ma na swoim koncie wiele osiągnięć, które zostały docenione nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie. Dowodem tego jest chociażby przyznanie mu tytułu „Podróżnika Roku 2015” pisma National Geographic.

Licznie zgromadzeni w szkolnej auli uczniowie mieli więc okazję do spotkania nietuzinkowego człowieka, który z wielką pasją opowiadał o swoich samotnych, morskich podróżach, zwracając przy tym uwagę zarówno na walkę z wodnym żywiołem, jak i ze samym sobą. Uczniowie z zapartym tchem słuchali opowieści podróżnika, który wywarł na nich ogromne wrażenie.

Oceń artykuł: 15 4

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (4) Zgłoś naruszenie zasad

    • 9 (11)

    Qwerty, w dniu 08-01-2020 20:16:28 napisał:

    Świetny człowiek! Niech będzie inspiracją dla młodzieży! Ale po co ci ludzie w pierwszym rzędzie...

    odpowiedz

    • 2 (2)

    maria, w dniu 10-01-2020 11:22:21 napisał:

    skoro nie można komentować pod LO Nakło- zaszczytne 944 miejsce I LO im. Bolesława Krzywoustego w rankingu perspektyw-wstyd

    odpowiedz

    • 0 (2)

    nakielanin, w dniu 10-01-2020 12:06:39 napisał:

    Staszic nie uzyskał żadnej odznaki w rankingu perspektyw "Perspektyw" na Staszic. Sklasyfikowana na miejscach 500+. To dopiero wstyd ! Najgorsze miejsce od lat !

    odpowiedz

    • 1 (3)

    nakileanin, w dniu 10-01-2020 12:08:20 napisał:

    Staszic nie uzyskał żadnej odznaki w rankingu "Perspektyw" . Sklasyfikowany na miejscach 500+. To dopiero wstyd ! Najgorsze miejsce od lat !

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Jadalnia / pokój dzienny
Wagi sklepowe
699PLN 500PLN
Budowa hal
Bindowanie dokumentów
od 6,00PLN
Mysz optyczna USB MT1091
19,90PLN
Sprawdzanie świateł
GratisPLN
Sprawdzanie świateł
Terminale płatnicze stacjonarne i mobilne
39PLN od 15zł/mcPLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)