Warsztaty kulinarne w ZSP w Lubaszczu. Testowano nowe urządzenia
fot. pow
Już po raz kolejny uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Wł. Łokietka w Lubaszczu # „mistrzowie gotowania;)” uczestniczyli w warsztatach kulinarnych w nowo otwartej pracowni gastronomicznej szkoły.
Celem warsztatów było zapoznanie młodzieży z obsługą, funkcjami, możliwościami zastosowań przy przyrządzaniu potraw wykorzystując piec konwekcyjno-parowy.
Warsztaty były poprowadzone przez pracowników firmy Hendi marki GRAFEN. Serdecznie dziękujemy za przekazaną wiedzę teoretyczną i praktyczną oraz prawdziwy profesjonalizm!!!
Wyposażenie pracowni możliwe było dzięki realizowanemu przez POWIAT NAKIELSKI projektu „Nowoczesna szkoła zawodowa – najlepszym wyborem”, dofinansowanemu z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Osi priorytetowej 6. Solidarne społeczeństwo i konkurencyjne kadry, Działania 6.3 Inwestycja w infrastrukturę edukacyjną, Poddziałania 6.3.2 Inwestycje w infrastrukturę kształcenia zawodowego Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020.
Materiał: Agnieszka Andrzejewska
Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.
Galeria
Czytaj również
- Uroczyste wręczenie świadectw. Absolwenci pożegnali szkolne mury
- Zajęcia z okazji święta książek. Nie zabrakło konkursów i dobrej zabawy
- Uroczyste pożegnanie w Żegludze. Klasy maturalne zakończyły rok szkolny
- Wzruszające pożegnanie maturzystów. Uroczysta gala w Krzywoustym
- Pożegnanie klas maturalnych. Przed uczniami ważne egzaminy
38. rocznica katastrofy w Czarnobylu. Konsekwencje zdrowotne i środowiskowe
W kwietniu 1986 r. całym światem wstrząsnęła wiadomość o awarii #w Czarnobylskiej Elektrowni Atomowej położonej na terenie ZSRS, ok. 100 km. na północ od Kijowa. W efekcie błędów operatorów przeprowadzających jeden z testów oraz wad konstrukcyjnych reaktora jądrowego 26 kwietnia 1986 r. o godzinie 1:23 doszło do dwóch wybuchów.
(czytaj więcej)Sprawdzono jakość handlową jaj. Jakie nieprawidłowości stwierdzono?
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów #Rolno-Spożywczych (IJHARS) przedstawia wyniki planowej kontroli w zakresie jakości handlowej jaj, przeprowadzonej w IV kwartale 2023 r. w sklepach spożywczych i innych punktach sprzedaży detalicznej na terenie całego kraju.
(czytaj więcej)Poranne ćwiczenia strażaków. Udział wzięło pięć zastępów
W czwartek, 25 kwietnia w godzinach rannych strażacy #prowadzili ćwiczenia na obiekcie przy ulicy Kcyńskiej w Szubinie.
(czytaj więcej)Zmień swoje dotychczasowe nawyki. Serce kocha sport
Systematyczna aktywność fizyczna jest podstawą# zdrowego stylu życia. Małymi krokami spróbuj zmienić swoje dotychczasowe nawyki.
(czytaj więcej)