Dziś mamy 20 września 2020, niedziela, imieniny obchodzą:

02 marca 2020

Fryzjer w ślesińskim przedszkolu. Dzieci poznały kolejny zawód

fot. Renata Szymańska

fot. Renata Szymańska

27 lutego w Przedszkolu w Ślesinie mieliśmy przyjemność gościć Panią Karolinę Świst, #wykonującą zawód fryzjera. Było to kolejne spotkanie z cyklu poznajemy zawody.

Pani Karolina opowiadała Słoneczkom i Jeżykom o swojej pracy, pokazała swoje narzędzia i urządziła dzieciom mały pokaz pracy fryzjera, co wywołało mnóstwo emocji. Ponadto zaprezentowała atrybuty fryzjera: pelerynę, różnego rodzaju grzebienie, szczotki, nożyczki, suszarkę i maszynkę do strzyżenia włosów. Następnie wykonała wymyślne fryzury chętnym dzieciom. Po tak wspaniałym spotkaniu na pewno każdy z chęcią będzie chodził do fryzjera. Serdecznie dziękujemy Pani Karolinie za wspólne spędzony czas oraz życzymy wielu sukcesów w pracy zawodowej. 

Materiał: Renata Szymańska

Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 14 3

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Jakie są najpopularniejsze imiona? Najnowsze zestawienie

Mamy zmianę na pozycji lidera, a dokładnie# liderki, wśród najpopularniejszych imion nadawanych dziewczynkom! W męskiej kategorii zmian brak. Sprawdźcie, jakie imiona – w pierwszym półroczu tego roku – rodzice nadawali swoim dzieciom najczęściej.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)