Dziś mamy 4 czerwca 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

02 kwietnia 2020

Wspieraj lokalny biznes. Akcja "poMOCNY Koszyk Wielkanocny"

fot. UMWKP

fot. UMWKP

Do Wielkanocy pozostało 11 dni. Podczas poszukiwań produktów na świąteczne stoły sięgnijmy# po te, które oferują regionalni przedsiębiorcy. W tym trudnym okresie nasze wsparcie jest im szczególnie potrzebne, dlatego zapraszamy do udziału w akcji „poMOCNY Koszyk Wielkanocny” Kujawsko-Pomorskiej Organizacji Turystycznej.

Honorowy patronat nad inicjatywą objął marszałek Piotr Całbecki.

Ci gościnni, zaradni ludzie szukają rozwiązań, działają. Chcą podarować mieszkańcom naszego województwa tradycyjne, smaczne, kolorowe Święta - mówi prezes Kujawsko-Pomorskiej Organizacji Turystycznej Beata Sawińska.

Oferta przedsiębiorstw uzupełniana na bieżąco, tutaj. 

Wśród kulinarnych pomysłów na wielkanocny stół znalazły się m.in. babki piaskowe, mazurki, miody z okolicznych pasiek, konfitury, wędliny, sery i wiele innych wyrobów od lokalnych hotelarzy i gospodarzy. W ofercie dostępne są także ręcznie wykonane dekoracje świąteczne, naturalne mydełka, a nawet akcesoria dla dzieci, które świetnie sprawdzą się na prezent dla bliskich. Zakupów można dokonać online lub skontaktować się z przedsiębiorcami telefonicznie.

Samorząd województwa kujawsko-pomorskiego jest członkiem Kujawsko-Pomorskiej Organizacji Turystycznej.

Materiał: Beata Krzemińska - rzecznik prasowy Urzędu Marszałkowskiego

Oceń artykuł: 4 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Oprogramowanie KC Firma i KC Market
Meblościanka z oferty firmy FADOME
Fotokubek z kolorowym uchwytem w kształcie serca
24,90PLN
Meble systemowe w kolorze Biały Uni Mat / Biały Mat
Metkownice
od 179PLN
Zezwolenie na przetwarzanie odpadów
od 2000PLN
Baterie
od 0,90PLN
Bezpłatne kontrolowanie sprawności układu kierowniczego
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)