Dziś mamy 1 czerwca 2020, poniedziałek, imieniny obchodzą:

16 października 2019

Zwycięstwo Dębu na wyjeździe. Zdecydowały dwa gole z dystansu

fot. archiwum

fot. archiwum

Drugie zwycięstwo na wyjeździe odnieśli piłkarze Dębu Potulice, którzy okazali się lepsi od # Wisły Fordon. Spotkanie było zacięte i padło łącznie 5 bramek.

W 8 serii gier, grupy III, w której powiat nakielski ma najwięcej przedstawicieli, jeden z nich, Dąb Potulice zmierzył się na wyjeździe z Wisłą Fordon. Żadna z drużyn nie była zdecydowanym faworytem tego starcia.

Miejscowi w tegorocznym sezonie słabo spisują się na własnym boisku, gdzie odnieśli zaledwie jedną wygraną. Podobny bilans, ale wyjazdowy mieli na swoim koncie goście. Ci jednak lepiej rozpoczęli to spotkanie.

W 10 minucie Łukasz Nowak, znakomicie uderzył z 30 metrów i nie dał szans bramkarzowi gospodarzy. Wisła bardzo szybko odpowiedziała, zadając dwa ciosy. Najpierw w 18 minucie doprowadziła do remisu, a 180 sekund później, wyszła na prowadzenie.

Goście choć przegrali pierwszą połowę, w drugiej nie dali za wygraną. W 50 minucie, Dąb skutecznie egzekwował rzut rożny, który na gola zamienił Michał Baumgart.

11 minut później, kolejny strzał z dalszej odległości znalazł drogę do bramki. Tym razem, bardzo dobrym uderzeniem popisał się Michał Juszczak. Jak się okazało, było to trafienie na wagę 3 punktów i drugiego zwycięstwa na wyjeździe w tym sezonie.

Wisła Fordon – Dąb Potulice 2:3 (1:2)

Bramki: Łukasz Nowak, Michał Baumgart, Michał Juszczak

Oceń artykuł: 7 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (3) Zgłoś naruszenie zasad

    • 1 (3)

    Kolega z boiska, w dniu 16-10-2019 11:54:34 napisał:

    Brawo panowie

    odpowiedz

    • 2 (2)

    Gol, w dniu 16-10-2019 16:30:18 napisał:

    Brawo Bagus !! Masz ten łeb do

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Kasy fiskalne Datecs mobilne z kopią elektroniczną
999PLN PROMOCJAPLN
Wosk nabłyszczający Joanna 130ml
9,50PLN
Meble systemowe Dąb Sonoma/ Biały Połysk
Bon upominkowy
Usługi prowadzenia ksiąg rachunkowych
od 50PLN
Sprawdzanie zadymienia i analiza spalin
Stół rozkładany + 6 krzeseł
Fotokubek klasyczny
19,90PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)