Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

19 października 2019

Za nami gminne eliminacje. Poznaliśmy laureatów konkursu

fot. MM

fot. MM

W sobotę w świetlicy nakielskiej jednostki Ochotniczej Straży pożarnej zorganizowano gminne eliminacje 42. Ogólnopolskiego Turnieju Wiedzy Pożarniczej pt. „Młodzież Zapobiega Pożarom”. Swoją wiedzę sprawdziło tego dnia łącznie 45 uczniów szkół podstawowych i ponadpodstawowych.

Konkurs był podzielony na dwie części. W pierwszej na uczestników konkursu czekał test składający się z 30 pytań. Spośród wszystkich uczniów w każdej z kategorii wyłoniono pięciu najlepszych, którzy wzięli udział w drugim etapie polegającym na udzielaniu ustnych odpowiedzi na wylosowane wcześniej pytania. Poniżej prezentujemy listę laureatów, którzy będą reprezentować gminę Nakło w eliminacjach powiatowych, które odbędą się już 23 listopada.

Szkoły podstawowe:
1. Magdalena Malik (OSP Ślesin)
2. Agata Plewa (Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 4)
3. Krzysztof Leśniewski (Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 4)
4. Weronika Wierzewska (Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 4)
5. Julia Wróblewicz (Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 4)

Szkoły ponadpodstawowe:
1. Marika Łassa (Zespół Szkół im. S. Staszica)
2. Paweł Cięszki (OSP Nakło)
3. Radosław Jesiorowski Zespół Szkół im. S. Staszica)
4. Julia Murawiec (I Liceum Ogólnokształcące im. B. Krzywoustego)
5. Kinga Mierwa (I Liceum Ogólnokształcące im. B. Krzywoustego)

Po ogłoszeniu wyników, zwycięzcy otrzymali nagrody. Przyznano również dwie specjalne wyróżnienia. Przypadły one uczniom, którzy w pierwszym etapie konkursu uzbierali najmniejszą ilość punktów. Mimo nie najlepszych osiągniętych przez nich wyników, wyróżnieni uczniowie mogli liczyć na owacje na stojąco od pozostałych uczestników konkursu

Oceń artykuł: 6 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Meble pokojowe
Mysz optyczna USB MT1091
19,90PLN
Oczyszczanie twarzy
Gabaryty (3,2m x 4,5m)
Nowe stylizacje
Wulkanizacja
Pokój dzienny / jadalnia/ pokój młodzieżowy
Sprawdzanie geometrii kół
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)