Dziś mamy 4 czerwca 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

13 września 2019

Z wizytą w szkole. Mundurowi mówili o bezpieczeństwie

fot. KPP w Nakle

fot. KPP w Nakle

Zasad poruszania się pieszych po drogach uczyli się wspólnie z policjantami najmłodsi uczniowie# Zespołu Szkół w Występie. Mundurowi propagowali bezpieczne korzystanie z dróg i rozmawiali o ważnej roli, jaką dla bezpieczeństwa pieszych spełniają odblaski.

Dzisiaj (13.09.19) w Zespole Szkół w Występie zostało zorganizowane spotkanie profilaktyczne dla najmłodszych uczniów. Zajęcia prowadziła mł. asp. Zofia Wrzeszcz wspólnie z dzielnicowym sierż. sztab. Zbigniewem Wilczek.

Podczas spotkania policjanci mówili przede wszystkim o bezpieczeństwie ruchu drogowego. Uczyli dzieci najważniejszych przepisów, znaczenia znaków drogowych oraz pokazywali, jak poznane przepisy stosować w praktyce. Dzieci wspólnie z policjantami ćwiczyły, jak winien zachowywać się pieszy na drodze.

Mundurowi mówili też o bardzo ważnej roli, jaką dla bezpieczeństwa pieszych przemieszczających się po drogach spełniają odblaski. Za aktywny udział w zajęciach maluchy zostały nagrodzone kamizelkami odblaskowymi ufundowanymi przez sklep PSB Mrówka.

Podczas zajęć omówiono także kwestie związane z bezpiecznym zachowaniem na terenie szkoły oraz w kontakcie z osobami nieznajomymi.

materiał: mł. asp. Zofia Wrzeszcz / p.o. Oficera prasowego KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 1 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Fotokubek klasyczny
19,90PLN
Szampon wiśniowy do włosów farbowanych Joanna 1l
15PLN
Naczepa platforma
Drukarki kodów kreskowych
899PLN 499PLN
DATECS Maluch E.ko
sugerowana cena producenta: 1351,77PLN
Oprogramowanie KC Firma i KC Market
Drobne naprawy
Meble w kolorze Dąb Szary Sonoma / Brązowy Połysk
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)