Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

27 marca 2020

Z sądowym zakazem i na „podwójnym gazie”. 40-latek zatrzymany

Policjanci z szubińskiej „patrolówki” zatrzymali 40-letniego mieszkańca gminy, który pijany# kierował oplem. Podczas kontroli okazało się też, że kierowca nie miał prawa jazdy, miał za to sądowy zakaz prowadzenia aut. Ze swojego zachowania będzie tłumaczył się w sądzie.

Podczas służby na terenie gminnych miejscowości szubińscy policjanci zauważyli opla astrę, którego tor jazdy wydał im się podejrzany. Postanowili więc skontrolować pojazd.  

Kiedy tylko kierowca otworzył drzwi auta, z jego wnętrza czuć było charakterystyczną woń alkoholu. Siedzący za kierownicą 40-latek został sprawdzony alkomatem, który wykazał w jego organizmie ponad półtora promila alkoholu. To jednak nie wszystko. Po sprawdzeniu personaliów kierowcy w policyjnych systemach okazało się, że ma on prawomocny sądowy zakaz kierowania pojazdami mechanicznymi.

40-latek po wykonanych czynnościach został przekazany pod opiekę najbliższym. W sprawie tej niebawem zostaną przedstawione zarzuty za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości w okresie obowiązywania sądowego zakazu.

Zgodnie z kodeksem karnym mieszkańcowi szubińskiej gminy grozi kara od 3 miesięcy do 5 lat pozbawienia wolności. Sprawę rozstrzygnie sąd.

materiał: podkom. Justyna Andrzejewska Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 2 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 4 (4)

    mariusz, w dniu 27-03-2020 15:36:19 napisał:

    do więzienia bez żadnej taryfy ulgowej inaczej nigdy taki bandyta się nie nauczy ...zanim kogoś zabije po pijanemu

    odpowiedz

    • 0 (2)

    Tyrto, w dniu 27-03-2020 21:14:25 napisał:

    A myślał że nie ma dmuchania w albo

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Szkolenia bhp okresowe
od 70PLN
Tonery Directions
27PLN
Posnet Themo EJ
sugerowana cena producenta: 2950,77PLN
Oczyszczanie twarzy
Zabiegi odmładzające
Sypialnia Orzech Włoski/ Czarny lub Dąb Denver
Gabinet / jadalnia / pokój dzienny
Instrukcja bezpieczeństwa pożarowego
od 500PLN
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)