Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

21 października 2019

Wpadł z narkotykami podczas kontroli drogowej. O jego losie zadecyduje sąd

fot. archiwum

fot. archiwum

22-letni nakielanin usłyszał zarzuty posiadania i uprawy narkotyków, po tym jak # podczas kontroli auta którym podróżował, mundurowi znaleźli przy nim zabronione środki. Podejrzanemu grożą 3 lata pozbawienia wolności. Decyzje w jego sprawie podejmie sąd.

W nocy z piątku na sobotę (18/19.10.19) policjanci z nakielskiej „patrolówki” na jednej z ulic zatrzymali do rutynowej kontroli vw passata. Kiedy mundurowi zaczęli kontrolę auta, osoby nim podróżujące były nienaturalnie zdenerwowane. Powód takiego zachowanie szybko wyszedł na jaw.

Podczas sprawdzania pasażera, policjanci znaleźli przy nim 17 woreczków z białym proszkiem, 8 z suszem, wagę elektroniczną i młynek. 22-latek został zatrzymany do wyjaśnienia w policyjnym areszcie. Środki sprawdzono nakotesterem i przeważono, co dowiodło, że zabezpieczone substancje to amfetamina o wadze ponad 22g oraz ponad 8 g marihuany.

Sprawdzono też mieszkanie zatrzymanego, gdzie ujawniono mini plantację marihuany.

Jeszcze tego samego dnia (19.10.19) 22-letni nakielanin usłyszał zarzuty za posiadanie i uprawę narkotyków. Decyzje w jego sprawie podejmie sąd, a zgodnie z obowiązującymi przepisami grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

podkom. Justyna Andrzejewska

Oceń artykuł: 3 1

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (10) Zgłoś naruszenie zasad

    • 3 (5)

    Gh, w dniu 21-10-2019 16:39:52 napisał:

    Kto to ?

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (3)
    • 2 (6)

    Bafia, w dniu 22-10-2019 05:53:34 napisał:

    Czaja diller jebie państwo na siano zamknąć cwela śmiecia jebanego

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Prowadzenie akt osobowych
od 30PLN
Oczyszczanie twarzy
Gabaryty (3,2m x 4,5m)
Tonery Directions
27PLN
Nowoczesne zabiegi laserowe
Sprawdzanie geometrii kół
Analiza stanu bhp w firmie
od 50PLN
Stoły i krzesła - różne wzory i kolory
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)