Dziś mamy 3 czerwca 2020, środa, imieniny obchodzą:

14 maja 2019

Uczniowie przystąpili do projektu. Teraz będą walczyć o zwycięstwo!

fot. pow.

fot. pow.

W październiku ubiegłego roku nasza szkoła przystąpiła do projektu # Młody Lean Lider (MLL). 12 uczniów z klasy 1c założyło grupę Cefeidy. Opiekunem grupy została p. Małgorzata Fedec.

Do grupy należą: Florek Oliwia, Górecka Julianna, Grądzki Szymon (lider grupy), Hek Wiktoria, Iwanek Julia (inżynier procesu), Jabłońska Natalia, Kalinowska Paulina, Krzoska Julia, Kucharczyk Marta, Kuliczkowska Julia, Maison Kamil, Maison Martyna

Projekt ma formę gry symulacyjnej i składa się z III etapów.

Etap I – Rozwój postaw, już za młodzieżą. Cefeidy skutecznie pracowały w zespole, doskonaliły kształcenie planowania i organizacji pracy i…weszły do półfinału!!!

Dnia  04. Marca 2019r.. odbył się półfinał MLL na Uniwersytecie Gdańskim oddział w Sopocie.

To II etap – Rozwój wiedzy, do którego przeszło 30 grup z całej Polski. Grupa musiała zmierzyć się z trudniejszą grą symulacyjną a wyzwania dotyczyły działalności firmy, przedsiębiorczości, strategii zarządzania. Po całym dniu zmagań Cefeidy, jako jedna z najlepiej współpracujących grup (łącznie 10 grup), brawurowo przeszła do finału, który rozegra się 03. czerwca w Sopocie.

Zanim jednak finał Cefeidy muszą przejść etap III – Rozwój umiejętności, ale o tym w kolejnym artykule.

Jeszcze podziękowania – dla Rady Rodziców i Fundacji Wspierania Edukacji im. ks. Stanisława Staszica za opłacenie autokaru oraz pani Iwony Paliwody – mentora Lean.

Bardzo dziękujemy za zrobienie dla nas koszulek przez szkolne mini przedsiębiorstwo Creative (opiekun  p. Sławomir Chmielewski).

materiał: Julia Iwanek, kl. 1c

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)