Dziś mamy 2 czerwca 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

22 września 2019

Uciekał skradzionym motocyklem. Trafił w ręce policji

fot. GITD

fot. GITD

Pędził jednośladem z prędkością 150 km na godzinę. Kiedy został wezwany # przez inspektorów Inspekcji Transportu Drogowego do zatrzymania się, próbował uciec. Przewrócił się, porzucił pojazd i pobiegł do pobliskiego lasu. Ostatecznie mężczyzna trafił w ręce policji, okazało się, że motocykl był kradziony.

Czwartek, godz. 13.00. Obok patrolującego drogę krajową numer 5 w pobliżu Bydgoszczy pojazdu ITD przejeżdża motocyklista. Inspektorzy byli wyposażeni w urządzenie do pomiaru prędkości, które wykazało, że mężczyzna jechał z prędkością 150 km/h na odcinku, gdzie dopuszczalna prędkość wynosi 100 km/h. Inspektorzy dali sygnał motocykliście do zatrzymania się. Mężczyzna zjechał w jedną z bocznych uliczek, zatrzymał się na chwilę, po czym rozpoczął ucieczkę. ITD ruszyła w pościg, zawiadamiając jednocześnie o zdarzeniu bydgoską policję.

Po kilkusetmetrowej jeździe osiedlowymi uliczkami motocyklista stracił panowanie nad pojazdem. Przewrócił się, uszkodził jeden z pojazdów parkujących na poboczu. Mężczyzna porzucił motocykl i uciekł do pobliskiego lasu, po drodze gubiąc kask i telefon komórkowy. Przybyli na miejsce policjanci do poszukiwań uciekiniera użyli psa tropiącego. Ostatecznie kierowca trafił w ręce policji.

Oprócz grzywny za przekroczenie prędkości grozi mu odpowiedzialność karna za niezatrzymanie się do kontroli drogowej. Jak się okazało, motocykl został wcześniej skradziony w jednej z dzielnic Bydgoszczy.

materiał: Główny Inspektorat Transportu Drogowego 

Oceń artykuł: 3 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Rozliczenia ZUS
od 50PLN
Przewóz krajowy
Gabaryty (3,2m x 4,5m)
Kasa fiskalna Euro z kopią elektroniczną
1099PLN PROMOCJAPLN
Posnet XL
sugerowana cena producenta: 3431,70PLN
Naczepa platforma
Sprawdzanie zadymienia i analiza spalin
Fotokubek z kolorowym uchwytem w kształcie serca
24,90PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)