Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

21 października 2019

Turniej Pucharu Polski w Steel Darcie. Poznaliśmy najlepszych zawodników

fot. Stowarzyszenie Dart Nakło

fot. Stowarzyszenie Dart Nakło

W dniu 19.10.2019 r. w nakielskiej Tavernie odbył się Turniej Pucharu Polski w # Steel Darcie Polskiej Organizacji Darta.

Do turnieju zgłosiło się 47 panów natomiast do turnieju kobiet zgłosiło się 9 pań. Do Nakła przyjechali darterzy z Gdyni, Gdańsk, Elbląga, Olsztyna, Bydgoszczy, Torunia, Gniezna, Gorzowa Wlk, Działdowa, Rogoźna, Koszalina, Słupska, Czaplinka, Inowrocławia, oraz Sępólna Krajeńskiego.

Przybyło dużo znanych zawodników, reprezentantów kadry narodowej czy medalistów mistrzostw Polski. Panowie podzieleni zostali na 16 grup, a panie na 2. Już od samego początku turniej można było odczuć atmosferę rywalizacji.

Miło nam poinformować, że najlepszym zawodnikiem zawodów został reprezentant nakielskiego klubu Roman Knioła. Sukces naszego zawodnika był zapracowany po ciężkich pojedynkach grupowych oraz fazie pucharowej gdzie nasz zawodnik wygrał wszystki pojedynki meczowe I osiągnął największy sukces sportowy.

Drugie miejsce zajął Arkadiusz Urszulak z Gorzowa 3-4 Pasiński Wojciech (Toruń) i Norbert Jagieniak (Bydgoszcz). Wśród kobiet zwyciężyła Karina Misztal z Gdyni 2. Justyna Jaćmirska (Gorzów) 3-4. Iwona Dehamchi (Słupsk) i Agnieszka Mazur (Gdańsk). Wszyscy otrzymali okazałe puchary.

Darterzy walczyli nie tylko o Puchar ale także nagrody za najwyższy high finish oraz najszybsze zakończenie lega. Nagrody powędrowały do Wiesława Majewskiego (Gniezno) zakończył lega 13 lotką i Wojciecha Pasińskiego z Torunia odnotował HF 156 i to oni zdobyli statuetki w tych kategoriach.

W imieniu organizatorów chcemy podziękować Burmistrzowi Miasta i Gminy Nakło za okazaną pomoc przy organizacji Turnieju.

materiał: Stowarzyszenie Dart Nakło

Oceń artykuł: 4 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Odchudzanie
Kasa fiskalna Sharp
1844PLN PROMOCJAPLN
Fotokubek z kolorowym uchwytem w kształcie serca
24,90PLN
Stoły i krzesła - różne wzory i kolory
Meble systemowe Dąb Sonoma/ Biały Połysk
Przypinka z agrafką o śr. 56mm
3,55PLN
Novitus Nano E
sugerowana cena producenta: 1586,70PLN
Szafy przesuwne
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)