Dziś mamy 26 maja 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

16 maja 2019

Termomodernizacja Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej

fot. Monika Oleś

fot. Monika Oleś

W miniony poniedziałek w budynku Starostwa Powiatowego w Nakle nad Notecią# miało miejsce podpisanie umowy na termomodernizację budynku nakielskiego „Sanepidu”. Na niniejszą inwestycję Zarząd Powiatu Nakielskiego zadecydował wyasygnować kwotę 80 tys. złotych.

Swoje podpisy pod umową złożyli: Ilona Świstowska – p.o. dyrektora Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Nakle nad Notecią, Natalia Łapaczyńska – Główny Księgowy, Tadeusz Sobol – Starosta Nakielski, Tomasz Miłowski – Wicestarosta Nakielski oraz Irena Pilarska – Skarbnik Powiatu Nakielskiego.

Prace mają być zakończone do połowy grudnia bieżącego roku. Łączny koszt inwestycji to ponad 200 tys. złotych.

materiał: Monika Oleś  Starostwo Powiatowe w Nakle nad Notecią

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 2 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)