Dziś mamy 1 czerwca 2020, poniedziałek, imieniny obchodzą:

11 lipca 2019

Remont drogi w Kaźmierowie. Podpisano umowę w UMiG

fot. archiwum

fot. archiwum

W dniu wczorajszym, 10 lipca podpisano w Urzędzie Miasta i Gminy# Nakło nad Notecią umowę na remont drogi w miejscowości Kaźmierowo.

Projekt zrealizuje firma Kowalski Budownictwo Spółka z o.o. z siedzibą w Żninie. Termin realizacji inwestycji pod nazwą „Przebudowa odcinka drogi gminnej Nr G090355C od km 0+003 do km 1+620 w miejscowości Kaźmierowo, łączącej się z drogą powiatową Nr 1926C” wyznaczono na 19.11.2019 r. A wartość inwestycji wyniesie 1 699 852,19 zł.

Realizacja zadania dofinansowana jest z puli ministra spraw wewnętrznych i administracji w Warszawie – dotacja celowa z budżetu państwa na dofinansowanie zadań własnych samorządu terytorialnego związanych z usuwaniem zniszczeń wtórnych dróg w wyniku wywożenia przez sprzęt ciężki wiatrołomów po nawałnicy, która miała miejsce w dniu 11/12 sierpnia 2017 r.

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    Pan Pe, w dniu 11-07-2019 23:49:04 napisał:

    W Kaźmierowie potrafili zrobic lampy, teraz bedzie asfalt. Wies obok miejscowosc Niedola ani lampy i droga fatalna. " Domek" chodzil prosil o podpisy, obiecywal, a jak zwykle nie oplaca sie bo to tylko 3 domki wiec po co. Mieszkancy poszczkają poszczekają i jak kazdy pies sie zmeczy to przestanie szczekac. wsytyd Panie Domek, wstyd.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP50
1299PLN PROMOCJAPLN
Lipoliza injekcyjna
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP500
1399PLN PROMOCJAPLN
Pokój dzienny / jadalnia/ pokój młodzieżowy
Produkty instax
od 37,90PLN
Metkownica SATO JUDO 26
sugerowana cena producenta: 184,50PLN
Drukarka fiskalna Epson
2499PLN PROMOCJA PLN
Fotopoduszka w kształcie serca
30,00PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)