Dziś mamy 4 czerwca 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

12 lipca 2019

Projekt „EduAkcja w technikach”. Ponad 50 stażystów w 19 zakładach

fot. Starostwo Powiatowe w Nakle nad Notecią

fot. Starostwo Powiatowe w Nakle nad Notecią

Trwają czterotygodniowe płatne staże zawodowe dokładnie dla 52 uczestników# projektu „EduAkcja w technikach”. Stażystami są uczniowie techników funkcjonujących na terenie powiatu nakielskiego – technikum logistyczne, informatyczne czy pojazdów samochodowych.

Staże realizowane m.in. w firmie IQOR, Maktronik, PEPSI czy w Urzędzie Gminy Sadki mają przede wszystkim służyć nabyciu umiejętności praktycznych na konkretnych stanowiskach pracy oraz ułatwieniu wejścia na rynek pracy.

Projekt „EduAkcja w technikach” realizowany jest w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020 dla Poddziałania 10.2.3 Kształcenie zawodowe, Działanie 10.2 Kształcenie ogólne i zawodowe w ramach Osi priorytetowej 10 Innowacyjna edukacja. Projekt jest realizowany na terenie trzech powiatów – kwota jego dofinansowania wynosi dokładnie 4 815 924,30 zł.


Autor: Monika Oleś/Starostwo Powiatowe w Nakle nad Notecią

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 1 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)