Dziś mamy 1 czerwca 2020, poniedziałek, imieniny obchodzą:

11 stycznia 2020

Pacjenci niezbyt często wypożyczali książki. Filia została zlikwidowana

fot. arch.

fot. arch.

Od nowego roku nie można już wypożyczyć książek w filii szpitalnej nakielskiej #Powiatowej i Miejskiej Biblioteki Publicznej.

W połowie roku radni przystali na zamiar likwidacji przyszpitalnej filii nakielskiej biblioteki. Na tę decyzję nałożyło się kilka powodów. Przede wszystkim, pomieszczenie gdzie znajdował się oddział nakielskiej książnicy na terenie szpitala był w złym stanie technicznym. Ponadto ten oddział biblioteki był czynny tylko dwie godziny dziennie i pacjenci niezbyt często go odwiedzali. Zatrudniona na 1/4 etatu bibliotekarka w lipcu przeszła na emeryturę. Wobec tego uznano, że dalsza działalność filii nie ma sensu. Opinię na temat planowanej likwidacji musiała wydać jeszcze Wojewódzka Biblioteka Publiczna w Bydgoszczy, która przystała na tę decyzję nakielskich radnych. Filia przestała istnieć 31 grudnia 2019 roku, a cały zgromadzony w niej księgozbiór oraz majątek zostały przejęte przez PiMBP w Nakle.

Oceń artykuł: 0 3

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (4) Zgłoś naruszenie zasad

    • 5 (11)

    szynka, w dniu 11-01-2020 16:33:20 napisał:

    Tam tylko stoisko z modlitewnikiem , różańcem oraz chusteczkami do otarcia łez spełniło by oczekiwania Większości Petentów.

    odpowiedz

    • 1 (13)

    Pawel, w dniu 11-01-2020 17:44:52 napisał:

    Szpital polecam też zlikwidować... Fatalna placówka.

    odpowiedz

    • 7 (9)

    Mieszkaniec Nakla, w dniu 11-01-2020 22:49:47 napisał:

    Nawet nie wiedziałem, że w tym szpitalu takie atrakcje były

    odpowiedz

    • 2 (2)

    Kadawka, w dniu 12-01-2020 12:44:13 napisał:

    Wyburzyć wszystkie budynki na tym terenie, a na ich miejscu postawić porządny szpital.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Budowa domu pod klucz
Balustrady Bramy Ogrodzenia
Fotoobrazy na płótnie
od 48,50PLN
Oprogramowanie KC Firma i KC Market
Wagi sklepowe
699PLN 500PLN
Gimnastyka korekcyjna
Pomoc przy kontroli ZUS
od 50PLN
Fotokoszulka z nadrukiem
35,00PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)