Dziś mamy 26 maja 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

16 maja 2019

Oficjalne otwarcie kliniki. Wśród gości był wojewoda Mikołaj Bogdanowicz

fot. pow.

fot. pow.

14 maja br. po gruntownym remoncie otwarta została # Klinika Chorób Naczyń i Chorób Wewnętrznych Szpitala Uniwersyteckiego nr 2 im. Biziela w Bydgoszczy.

Odnowienie kliniki było możliwe dzięki wsparciu Ministerstwa Zdrowia i Unii Europejskiej. W uroczystym otwarciu wziął udział wojewoda Mikołaj Bogdanowicz.

Remont kliniki kosztował 4 mln złotych, a kolejne pół miliona jego doposażenie. Zmiany objęły m.in. wystrój sal oraz poprawę dostępu do sanitariatów. Chorzy zyskają także lepszą opiekę i monitorowanie, ponieważ zmodernizowana została sala intensywnego nadzoru.

Wojewoda Mikołaj Bogdanowicz na ręce dyrektor placówki, dr n. med. Wandy Korzyckiej – Wilińskiej złożył pracownikom szpitala podziękowania za ich pracę.

Chcę podziękować Pani Dyrektor i wszystkim pracownikom szpitala im. Biziela, za to, że stanowią oni faktyczną siłę medyczną w naszym województwie. Jak wiemy Bydgoszcz jest jednym z liderów w Polsce jeżeli chodzi o medycynę. Cieszę się, że bardzo dobrze wyspecjalizowane kadry medyczne wychodzą z Collegium Medicum, bo to jest przyszłość dla tego szpitala i placówek w całym kraju – powiedział.

Cały program modernizacji, który obejmował także oddział kardiologii to około 10,5 mln złotych, z czego około 1,7 mln złotych pochodziło z Ministerstwa Zdrowia.

materiał: Kujawsko-Pomorski Urząd Wojewódzki w Bydgoszczy

Oceń artykuł: 9 5

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP50
1299PLN PROMOCJAPLN
Kasa fiskalna ONLINE FAREX PRO600
1349PLN PROMOCJAPLN
Metkownica SATO JUDO 26
sugerowana cena producenta: 184,50PLN
Elzab K10
sugerowana cena producenta: 1586,70PLN
Pomoc przy kontroli ZUS
od 50PLN
Wypożyczalnia samochodów
Posnet Mobile HS EJ
sugerowana cena producenta: 1586,70PLN
Pokój dzienny/ jadalnia/ sypialnia/ biuro
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)