Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

21 października 2019

"Lecą gąski do książki”. Konkurs plastyczny dla dzieci

fot. archiwum

fot. archiwum

Nasza akcja Kujawsko-Pomorska gęsina na świętego Marcina” to również konkursy # dla mieszkańców. Jednym z nich jest cieszący się zawsze ogromnym zainteresowaniem konkurs plastyczny dla dzieci z atrakcyjnymi nagrodami. Dziś publikujemy zasady jego tegorocznej odsłony.

Tytuł tegorocznego konkursu plastycznego to "Lecą gąski do książki”. Nieprzypadkowo połączyliśmy gęś z książką, gdyż prace laureatów znajdą się w książce kucharskiej z przepisami na dania z gęsiny, której wydanie planujemy w przyszłym roku.

W konkursie oceniane będą prace plastyczne dzieci wykonane dowolną techniką, której motywem przewodnim będzie gęś. Maksymalny format pracy to A3. Należy je przesyłać od 4 do 15 listopada na adres:

Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego, plac Teatralny 2, 87-100 Toruń, pokój 219 z dopiskiem "Konkurs plastyczny gęsina”.

Autorów najlepszych rysunków zaprosimy do urzędu marszałkowskiego  na uroczyste wręczenie nagród. Będą nimi zestawy plastyczne, książki, gry planszowe, dla młodszych dzieci zestawy klocków, dla starszych - elektroniczne gadżety.

Do zgłoszenia należy dołączyć zgodę rodziców lub opiekunów, a na odwrotnej stronie pracy podać dane kontaktowe (imię, nazwisko dziecka, szkołę i klasę w których się uczy, telefon do rodzica/opiekuna) – wersja edytowalna w załączeniu.

Regulamin konkursu w załączeniu.

materiał: Beata Krzemińska/rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego

Oceń artykuł: 0 0
Pliki do pobrania
Załącznik konkurs plastyczny.docx
regulamin konkurs plastyczny 2019.pdf

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    4.Kinga, w dniu 01-12-2019 14:30:00 napisał:

    Wie ktoś może kiedy wyniki?

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Meble łazienkowe
Prowadzenie kadr i płac dla firm
od 50PLN
Sprawdzanie zadymienia i analiza spalin
Posnet XL
sugerowana cena producenta: 3431,70PLN
Przeglądy gaśnic
od 50PLN
Wulkanizacja
Prowadzenie akt osobowych
od 30PLN
Nowe stylizacje
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)