Dziś mamy 4 czerwca 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

14 kwietnia 2019

Konkurs Plastyczny „Wielkanocna palma”. Magda zajęła pierwsze miejsce

fot. pow

fot. pow

Nakielski Ośrodek Kultury zaprosił w marcu br. do udziału w Konkursie Plastycznym „Wielkanocna# palma.” Odbył się on pod hasłem „Podziel się radością na Święta”.

Jego główne cele to: propagowanie lokalnego folkloru, poprzez popularyzację twórczości własnej związanej z tematyką Świąt Wielkanocnych, zapoznanie i zainteresowanie kulturą tradycyjną, zachęcenie do dobroczynności i działania na rzecz potrzebujących.  Przedmiotem konkursu było przygotowanie palmy wielkanocnej, nawiązującej do ludowych tradycji. Wszystkie prace przekazane zostaną Fundacji „Salus Homini”, która każdego roku w Niedzielę Palmową zbiera datki dla pacjentów domowego hospicjum. Magdalena Iciek, uczennica Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Władysława Łokietka w Lubaszczu włączyła się do akcji  i przygotowała palmę z naturalnych materiałów. 13 kwietnia br. podczas kiermaszu na Rynku Nakielskim odbyło się uroczyste wręczenie nagród i dyplomów. Magdalena zajęła I miejsce w konkursie plastycznym w kategorii szkoły ponadpodstawowe. Gratulujemy!

materiał: Agnieszka Andrzejewska

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 9 3

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)