Dziś mamy 4 czerwca 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

31 marca 2020

Kierowca opla wpadł podczas kontroli. Był pijany i nie posiadał uprawnień

fot. archiwum

fot. archiwum

Kara do 5 lat pozbawienia wolności grozi 40-latkowi, którego zatrzymała szubińska „patrolówka”# w Zamościu. Kierowca opla nie dość, że pijany to wbrew sądowemu zakazowi wsiadł za kierownicę i ruszył w trasę. Teraz jego zachowanie oceni sąd.

Pełniący służbę na terenie gminnych miejscowości mundurowi z szubińskiego komisariatu zwrócili uwagę na przemieszczającego się ulicami Zamościa opla astrę. Funkcjonariusze zatrzymali auto do kontroli. Kiedy siedzący za kierownicą 40-latek otworzył drzwi opla, z wnętrza pojazdu czuć było charakterystyczną woń alkoholu. Trzeźwość kierowcy została sprawdzona alkomatem, a badanie to nie pozostawiło złudzeń. Urządzenie wykazało w organizmie 40-latka ponad półtora promila alkoholu.

Dane kierowcy zostały sprawdzone w policyjnej bazie i okazało się, że mieszkaniec szubińskiej gminy w ogóle nie powinien wsiąść za kierownicę, gdyż wyrokiem zabronił mu tego bydgoski sąd.

Po wykonaniu niezbędnych czynności 40-latek wraz z autem został przekazany najbliższym. Niebawem usłyszy on zarzuty za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości w okresie obowiązywania sądowego zakazu, a o sprawie zostanie powiadomiony sąd. Zgodnie z przepisami kodeksu karnego mężczyźnie grozi kara od 3 miesięcy do 5 lat pozbawienia wolności.

Materiał: podkom. Justyna Andrzejewska - Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 2 1

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 2 (2)

    czytelnik, w dniu 31-03-2020 16:10:41 napisał:

    Gdzie była rodzina,najbliżsi jak chlał? Bóg i car może wszystko.Nie słyszałem,żeby chlejącym rodzicom,opiekunom zabrano na ich dzieci 500+.Może by od tego zacząć.

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Sypialnia Dąb Sonoma i wstawki w połyskującej bieli
Meble pokojowe
Nowoczesne zabiegi laserowe
Czytniki kodów kreskowych
Ochrona środowiska dla firm
od 50PLN
Budowa hal
Stół z blatem szklanym + krzesła
Kasy fiskalne Datecs mobilne z kopią elektroniczną
999PLN PROMOCJAPLN
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)