Dziś mamy 1 czerwca 2020, poniedziałek, imieniny obchodzą:

30 kwietnia 2020

II Turniej Wiedzy Quizizz online. Udział może wziąć każdy

Piotr Szybowicz organizuje II Turniej Wiedzy Quizizz I LO Szubin, który skierowany jest do wszystkich chętnych.

Ogólna Instrukcja zgłaszania się i gry w turniejach wiedzy Quizizz online.

1) Wchodzimy na stronę https://quizizz.com/

2) Logujemy się na stronie jako zawodnik - imię i nazwisko, szkoła / miejscowość w przypadku osób, które już zakończyły edukację (Jeśli używamy pseudonimu - dane z imieniem i nazwiskiem wysyłamy przy pomocy SMS do kierownika turnieju – Piotr Szybowicz (I LO Szubin) 667-222-886. Ustalenie prawdziwych nazwisk jest potrzebne do sporządzenia relacji z zawodów. Publikowana będzie pierwsza 10 turnieju).

3) Wchodzimy w podany przez organizatora – link – https://quizizz.com/join?gc=018781 (niektóre osoby zgłaszają potrzebę wpisania kodu turnieju - 018781).

4) Czekamy na rozpoczęcie turnieju.

5) Na każde pytanie trzeba odpowiedzieć w ciągu 10 sekund (zawody trwają łącznie 500 sekund).

6) Turniej składa się z 50 pytań wyboru (A B C D). 7) Turniej zakończy się 4 maja o godzinie 12.00.

Zakres wiedzy w dzisiejszym turnieju. Świat - nazwy krajów świata, rozpoznawanie konturów granic krajów świata.

Materiał: Piotr Szybowicz

Oceń artykuł: 1 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    Piotr Szybowicz, w dniu 30-04-2020 17:18:09 napisał:

    Po pierwszych kilku godzinach mamy już 11 startujących. Jak na razie najlepszy zawodnik uzyskał skuteczność 98% !

    odpowiedz

    • 0 (0)

    Zainteresowana, w dniu 03-05-2020 00:01:15 napisał:

    A liczą się zdobyte punkty czy tylko procenty?

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Wagi sklepowe
699PLN 500PLN
Drukarka fiskalna Epson
2499PLN PROMOCJA PLN
Novitus Mała Plus
sugerowana cena producenta: 1217,70 PLN
Elewacje
Elzab K10
sugerowana cena producenta: 1586,70PLN
Szczotka elektryczna z jonizacją Fox Red Hot
175PLN 140PLN
Fotokubek z łyżeczką i kolorowym wnętrzem
34,90PLN
Odchudzanie
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)