Dziś mamy 3 czerwca 2020, środa, imieniny obchodzą:

12 maja 2019

III Grand Prix Sopot Arawaza Cup. Zawodnicy wrócili z medalami

fot. pow.

fot. pow.

Trzynaścioro młodych zawodników Klubu „YAMABUSHI” wzięło udział w # trzeciej edycji turnieju w ramach Karate Olimpijskiego WKF – Grand Prix Sopot Arawaza Cup, który odbył się w Sopocie w dniu 11 maja 2019 r.

W zawodach, które odbyły się pod auspicjami Polskiej Unii Karate wzięło udział ok. 290 zawodników reprezentujących 24 Kluby Karate z Niemiec, Litwy, Ukrainy i Polski. Zawodnicy z Klubu „YAMABUSHI” zdobyli łącznie 9 medali, w tym 1 złoty, 3 srebrne i 5 brązowych.

Medaliści to:
złoto:
1. Wiktor Trzciński – kata indywidualne chłopców 7 lat i młodsi

srebro:
1. Iga Daszkiewicz – kumite indywidualne dziewcząt 10-11 lat (-34 kg);
2. Aleksander Hek – kata indywidualne chłopców 8 lat;
3. Fabian Sojka – kumite indywidualne chłopców 12-13 lat (-45 kg)

brąz:
1. Aleksander Hek – kumite indywidualne chłopców 8-9 lat (-30 kg);
2. Ksawier Kossmann – kumite indywidualne chłopców 10-11 lat (+40 kg);
3. Marcel Lewandowski – kumite indywidualne chłopców 12-13 lat (-40 kg);
4. Julia Rudnicka – kumite indywidualne dziewcząt 8-9 lat (+30 kg);
5. Wiktor Trzciński – kata indywidualne chłopców 8 lat

Wielkie gratulacje dla zawodników!

materiał: Andrzej Jankowski

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 7 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)