Dziś mamy 2 czerwca 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

19 września 2019

Grand Prix Powiatu Nakielskiego w Brydżu Sportowym. Ścisk na podium

fot. KP

fot. KP

Cztery pary znalazły się na podium ostatniego turnieju brydżowego w ramach # Grand Prix Powiatu Nakielskiego.

W poniedziałek, 16 września rozegrano w Nakle, turniej brydża sportowego w ramach klasyfikacji generalnej Grand Prix Powiatu Nakielskiego roku 2019. Wystąpiło 9 par z: Nakła, Mroczy, Rościmina, Sicienka i Grudziądza. Grano na zapis maksymalny. Turniej sędziował Ludwik Pazderski.

Na pierwszym miejscu uplasowały się dwie pary trzecioligowego zespołu Czarni-Eurobac: Aleksandra Granowska i Piotr Wołowski oraz Włodzimierz Heymann i Jan Nowakowski. Również na trzecim miejscu sklasyfikowano dwie pary Eurobac: Ziemowit Brzykcy i Krzysztof Popczyński oraz Bogdan Najmrodzki i Jan Rdesiński. O miejscach na podium decydowały niewielkie różnice procentowe.

Warto podkreślić, iż we wrześniowej eliminacji korespondencyjnych Mistrzostw Polski w Brydżu Sportowym nakielska para Tomasz Nowak i Piotr Wołowski zajęła 12 miejsce. Nakielanie zdobyli 78 punktów klasyfikacyjnych (dla porównania za zwycięstwo w Nakle było 12 pkt.). W eliminacji wzięło udział 621 par z 46 ośrodków.

Wyniki:
1. Aleksandra Granowska/Piotr Wołowski - 60.42%
1. Włodzimierz Heymann/Jan Nowakowski - 60.42%
3. Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński - 59.14%
3. Bogdan Najmrodzki/Jan Rdesiński - 59.14%
5. Alina Majchrzak/Bogdan Kowalczyk - 48.02%
6. Mariusz Wróblewicz/Marian Zarembski - 44.32%
7. Krzysztof Dembek/Włodzimierz Suchodolski - 44.32%
8. Stefan Kamiński/Zdzisław Świtalski - 43.70%
9. Marceli Pluciński/Tadeusz Nitka – 40.62%

Oceń artykuł: 5 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Materiały eksploatacyjne do wszystkich drukarek
Od 4,90 PLN
Nadanie modnej linii
Meble młodzieżowe i dziecięce
Sporządzanie listy płac
od 50PLN
Szafy przesuwne
Pieczątki Colop
Meble łazienkowe
Kasa fiskalna Sharp
1844PLN PROMOCJAPLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)