Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

21 października 2019

Działania „Truck & Bus”. Nie obyło się bez mandatów

fot. podkom. Justyna Andrzejewska

fot. podkom. Justyna Andrzejewska

Nakielska „drogówka” prowadziła na drogach powiatu działania kontrolno – prewencyjne # „Truck & Bus”, podczas których sprawdzała, jak kierowcy, szczególnie aut ciężarowych, przestrzegają przepisy dotyczące przewozu drogowego rzeczy i osób. Nie obyło się bez mandatów.

Policjanci z nakielskiego referatu ruchu drogowego włączyli się w działania kontrolno – prewencyjne prowadzone w miniony czwartek (17.10.19) na drogach całego kraju pn.: „Truck & Bus”.  

Mundurowi zwracali szczególną uwagę na stan techniczny kontrolowanych aut i ich wyposażenie, kontrolowali tachografy i czas pracy kierowców, sposób przewożenia osób oraz ładunku oraz stosowanie się kierowców do przepisów o transporcie drogowym. Sprawdzana była też trzeźwość kierowców oraz prędkość z jaką poruszały się auta.

Funkcjonariusze skontrolowali łącznie 81 aut, w tym 50 pojazdów ciężarowych. Ujawniono 18 naruszeń związanych ze stanem technicznym kontrolowanych aut. Dwa z nich w ogóle nie powinny wyjechać w trasę, gdyż okazało się, że były niedopuszczone do ruchu.

11 kierowców za popełnione wykroczenia zostało ukaranych mandatami, 35 pouczono. W związku z ujawnionymi usterkami policjanci zatrzymali 7 dowodów rejestracyjnych od kontrolowanych aut.

materiał: podkom. Justyna Andrzejewska

Oceń artykuł: 3 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    Pl, w dniu 22-10-2019 17:20:25 napisał:

    Dzisiaj rano była gęsta mgła która mocno ograniczała widoczność a kierowcy jeżdżą na światłach do jazdy dziennej które świecą tylko z przodu pojazdu stwarzając zagrożenie dla kierowców jadących z tyłu niech się tym zajmnie drogówka zanim dojdzie do tragedii

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Botox i kwas hialuronowy
Koloryzacja - nowoczesne techniki
Produkty instax
od 37,90PLN
Drobne naprawy
Torba na akcesoria fryzjerskie
82PLN
Elzab K10
sugerowana cena producenta: 1586,70PLN
Bindowanie dokumentów
od 6,00PLN
Meble młodzieżowe systemowe
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)