Dziś mamy 22 września 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

14 lutego 2020

Czas karnawałowych zabaw w pełni. Było wiele atrakcji, konkursów i nagród

fot. DPS Nakło

fot. DPS Nakło

Przyszedł czas na okres zimowych balów, maskarad i zabaw. 31 stycznia w Domu #Pomocy Społecznej w Nakle odbył się bal karnawałowy.

Zaproszonych gości przywitali, Pani Ewa Kistowska - Dyrektor Domu Pomocy Społecznej oraz Pan Wiesław Nowicki, dzięki któremu nogi same rwały się do tańca, a prezentowany repertuar nucili wszyscy zebrani. Razem z nami bawili się Mieszkańcy Domu Pomocy Społecznej w Suchorączku, Mieszkańcy Domu Pomocy Społecznej w Srebrnej Górze oraz Mieszkańcy Domu Pomocy Społecznej ,,Promień Życia" w Bydgoszczy.

Było wiele atrakcji, konkursów i nagród. Bal ten był też niepowtarzalną okazją, gdzie można było zatańczyć z Czerwonym Kapturkiem, Pszczółką Mają lub żołnierzem... a jak wiemy, za mundurem panny sznurem.  Z całego serca dziękujemy wszystkim uczestnikom za wspólną zabawę.

Materiał: Patrycja Wojciechowska

Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 12 2

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Jakie są najpopularniejsze imiona? Najnowsze zestawienie

Mamy zmianę na pozycji lidera, a dokładnie# liderki, wśród najpopularniejszych imion nadawanych dziewczynkom! W męskiej kategorii zmian brak. Sprawdźcie, jakie imiona – w pierwszym półroczu tego roku – rodzice nadawali swoim dzieciom najczęściej.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)