Dziś mamy 4 czerwca 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

18 maja 2020

47 Turniej Szachowy Lichess. Zawodnicy z powiatu w pierwszej dziesiątce

W Bydgoszczy odbył się 47 Turniej Szachowy Lichess MDK 1 z udziałem zawodników #z Niemiec, Francji i Polski.

Z zaproszenia skorzystali: reprezentant federacji francuskiej Omar Alzain i Johann Schrodinger z Niemiec. Co ciekawe obaj wymienieni zostali członkami Kujawsko - Pomorskiego Związku Szachowego Online. Dzięki internetowi można jak widać propagować motto FIDE "Gens Una Sumus" - Wszyscy jesteśmy jedną rodziną. Zawodnicy grali tempem 4+1 w godzinach 18.00-19.30. Turniej przygotowali: Mikołaj Włoch i Piotr Szybowicz.

Lista medalistów przedstawiała się następująco: I miejsce Paweł Jaroch (Jaćwież Suwałki), II miejsce Damian Kamiński (KSz Gambit Świecie), III miejsce Mariusz Hagel (KSz Gambit Świecie). W zawodach wystąpili szachiści powiatu nakielskiego, a w pierwszej dziesiątce znaleźli się: V miejsce Piotr Szybowicz (I LO Szubin), VII miejsce Hubert Gabryszewski (NOK Nakło), VIII miejsce Jarosław Wiśniewski (NOK Nakło), IX miejsce Alan Jagodziński (I LO Szubin). W imprezie uczestniczyli także: Olaf Jagodziński (I LO Szubin), Krzysztof Michalak (NOK Nakło) i Dariusz Wargulec (I LO Szubin).

Wyniki pierwszej 10 turnieju

Miejsce

Zawodnik

Klub

Punkty

1

Paweł Jaroch

Jaćwież Suwałki

35

2

Damian Kamiński

KSz Gambit Świecie

32

3

Mariusz Hagel

KSz Gambit Świecie

28

4

Mateusz Budnik

BKS Chemik Bydgoszcz

23

5

Piotr Szybowicz

I LO Szubin

22

6

Maciej Błociński

BKS Chemik Bydgoszcz / Wielka Brytania

21

7

Hubert Gabryszewski

NOK Nakło

20

8

Jarosław Wiśniewski

NOK Nakło

20

9

Alan Jagodziński

I LO Szubin

20

10

Mikołaj Włoch

BKS Chemik Bydgoszcz

16


Materiał: PS

Oceń artykuł: 1 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Drukarka filskalna Novitus DEONe
2290 nettoPLN
Bezpłatne kontrolowanie sprawności zawieszenia
Meble łazienkowe
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP25
1299PLN PROMOCJAPLN
Sprawdzanie zadymienia i analiza spalin
Meble kuchenne
Gabaryty (3,2m x 4,5m)
Narożniki
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)