Dziś mamy 4 czerwca 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

15 października 2019

„Jagódki” przyrządzają zdrową sałatkę owocową. Było pysznie i kolorowo

fot. A. Bartosik/Niepubliczne Przedszkole Katolickie

fot. A. Bartosik/Niepubliczne Przedszkole Katolickie

W minionym tygodniu w Niepublicznym Przedszkolu Katolickim w Nakle było # przesmacznie, a przede wszystkim zdrowo!

Podczas zajęć „Jagódki” własnoręcznie przygotowały pyszną, witaminową sałatkę owocową. Były jabłka, gruszki, banany, mandarynki, kiwi, ananasy oraz śliwki.

Przyrządzanie sałatki dało „jagódkom” wiele satysfakcji jednocześnie uświadamiając jak ważną rolę odgrywają witaminy we właściwym funkcjonowaniu organizmu. Sałatka udała się, była pyszna!

materiał: mgr A. Bartosik/Niepubliczne Przedszkole Katolickie

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 5 2

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)